KADEM:Şiddete Göz Yumma!

27.11.2020
99 kez OkunmuÅŸtur.

Kadın ve Demokrasi DerneÄŸi (KADEM), 25 Kasım Kadına Yönelik Åžiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında hazırladığı İnstagram filtre uygulamasıyla ‘Åžiddete Göz Yumma” diyor.

 

KADEM, 25 Kasım Kadına Yönelik Åžiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde “Åžiddete Göz Yumma!” diyerek toplumun tüm bireylerini ÅŸiddetin karşısında durmaya davet ediyor. Bu amaçla hazırlanan İnstagram filtre uygulamasınla ‘Åžiddete Göz Yumma!’ diyerek sessiz kaldığımız her ÅŸiddet eyleminin bir parçası olmaktan kaçamayacağımıza vurgu yapılırken, kullanıcıların kadın, erkek, genç, yaÅŸlı fark etmeksizin ÅŸiddet karşısında bir baÅŸkasının yanında olabileceÄŸinin altı çiziliyor. Böylelikle filtreyi uygulayanlarda cinayete kurban giden kadınların yüzleri ile topluma karşı bir aynalama yapması hedefleniyor.

 

Kampanya hakkında açıklamalarda bulunan KADEM Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Dr. Saliha Okur GümrükçüoÄŸlu; “Kadına yönelik ÅŸiddetin farklı dinamikler barındırması sebebiyle mücadelesinde de bütüncül bir çabayı gerekli kıldığını” söyledi. “Bu manada eÄŸitim müfredatlarından medya içeriklerine, hukuk düzenlemelerinden sosyal politikalara kadar pek çok alanda eÅŸgüdümlü bir yönetim sisteminin benimsenmesi ÅŸiddetin önüne geçilmesinde ciddi bir etki uyandıracaktır” dedi. Dr. GümrükçüoÄŸlu; Toplumda huzuru ve güveni tesis edebilmek için belirlenen kurallar, öncelikle kötülüÄŸü engellemeyi hedefler. Toplumdaki birlik hali ve güçlü sosyal yapı, içinde yaÅŸayan kiÅŸilerin kendilik bilinçlerini de güçlü kılar. Böylelikle toplumdaki her fert ÅŸiddet karşısında amasız ve güçlü bir ÅŸekilde ÅŸiddete göz yummayarak ses verebilir” diyerek kampanyadaki ‘Åžiddete Göz Yumma!’ ifadesinin önemine dikkat çekti.

 

  • Etiketler :
  • -
FACEBOOK YORUMLARI
Eklenme Tarihi : 27.11.2020
Güncelleme Tarihi : 27.11.2020